Monday, March 23, 2009

Legend Vier luitenant

Nunusaku gebied, is een historisch centrum van Seram eiland, dat wordt ook wel Nusa Ina. Eilandbewoners begon te verspreiden naar andere plaatsen, geleid door vier luitenant. Zij zijn overeengekomen voor de beraadslaging van de vier doelstellingen pengembaraannya richting. Zij zullen richten op de stroomafwaarts langs de rivier tunen, omdat de rivier heeft veel goed.
Leveringen en reizen in voorbereiding bereid snel. Zoals gebruikelijk, de ceremonie adatpun gebeuren vóór het begin van de wandeling naar het land Watui.
Sesampai in het land Watui, ze begon te maken van een reeks (gusepa) die zijn gemaakt van de stengel en blad-strip bamboe. Met deze reeks wordt gebruikt voor het afstemmen van de rivier stroomafwaarts. Deze beroemde rivier met keganasannya, het water is erg snel en er zijn veel grote stenen langs de stroom.
Pelayaran ook begonnen en als een leider is Nunusaku luitenant, een luitenant van afgeleide vaders Patola. Dit is een grote-grootouder-grootouder grote ogen in het huis Wattimena Wael Mahariki. Makelaar luitenant bracht Nunusaku iedereen, vergeet niet ook een vogel of papegaai vogel kasturi koning. Ook bracht een witte
Pinang getroffen op betelnoten Pinang
.
Zitten achter het stuur wordt de kapitein van de vaders huis Wattimury. In het midden van de raft kapitein zal de vaders Nanlohy. Op de achterkant van het recht om te zitten kapitein zal de vaders Talakua.
Om
de eigendom zij benoemd tot luitenant Nanlohy. In het gewoonterecht, hij handelde als een Dati die zullen bepalend zijn voor de divisie, de divisie, die beide eigendom zijn van particuliere en publieke eigendommen. Daarom zijn alle eigendommen en pembekalan geplaatst in het midden dicht bij de raft kapitein Nanlohy.
Raft race vanwege de kracht van het water dat stroomt omlaag naar de tune. Echter, het moment van aankomst in een plaats genaamd Batu Pamali, raft, en ze vallen bijna beste. Luitenant Wattimena Wael verbaasd en riep naar de luitenant die buurt. "Talakuang!" Dat betekent "tikam resistente gusepa" En krijgt de kapitein, die heet "Talakua", die vervolgens werd de vaders van de Talakua huis in het land Portho tot nu.
Wanneer de reeks bijna bleek op dat moment luitenant Wattimena midden menbuka een betelnoten pinagnya vervolgkeuzelijst. Tegelijkertijd is een vogel vloog nurinya. Genesis is zeer teleurstellend luitenant die rechtstreeks terucap menikrarkan eed tot een verbod voor de huis Wattimena Wael. Beep
ede, en dat erfelijke oog thuis Wattimena Wael en de dochter niet kon houden papegaai eet betelnoten en arecanoten moer. Toen die in de rivier heet Stone Pamali tot nu.

0 komentar:

Post a Comment